Raziskava o verski vzgoji predšolskih otrok

Cerkev na Slovenskem bo prihodnje pastoralno leto (2018-19) posvetila spremljanju družin z otroki od krsta do začetka obiskovanja verouka (torej s predšolskimi otroki). Za teološki simpozij, ki bo posvečen tej temi, pripravlja Ivan Platovnjak predavanje o temeljnih smernicah pastoralnega spremljanja družin z otroki od krsta do verouka. Ker želi govoriti mimo vas, staršev, ki vas ta tema najbolj zadeva, je pripravil vprašalnik, s pomočjo katerega želi »slišati«, kje vi sami vidite možnosti, da bi vas Cerkev v tem obdobju spremljala, in kaj pričakujete od svoje župnije.

V vprašalniku je nekaj »odprtih« vprašanj. Lepo prosi, da pri teh vprašanjih vpišete odgovor. Zaveda se, da bo to od vas zahtevalo nekaj več napora. A prav ti odgovori bodo omogočili, da bo predavanje izhajalo iz resnične izkušnje tistih, ki jim Cerkev želi posvetiti pozornost. Vprašalnik je namenjen predvsem staršem s predšolskimi otroki. Lahko ga izpolnite tudi starši z otroki, ki so že presegli to starost. Tudi vaš pogled na predšolsko obdobje vaših otrok predstavlja dobro refleksijo. Prosi, odgovorite na vsa vprašanja. Vprašalnik je anonimen.

"Dragi starši, zelo vam bom hvaležen, če si boste vzeli čas in izpolnili anketo, tako mame kot očetje.  Naj vam bo anketa tudi v spodbudo, da se kdaj pogovorite o tej temi. Prosim, da jo izpolnite, če je le mogoče, v enem tednu," prosi profesor Platovnjak.

Anketo najdete na tej spletni strani: https://www.1ka.si/a/152288

Za vaše sodelovanje se vam prisrčno zahvaljujemo.

Deli naprej: