Molitveni dan za duhovne poklice

Molitveni dan za nove duhovne poklice v škofiji Koper bo v soboto,  14. septembra  2019 v baziliki na Sveti Gori.  Posebej želimo ta dan prositi za nove duhovne poklice, za svetost poklicanih, za vse tiste, ki v naši škofiji opravljajo katehetsko službo in za družine v katerih rastejo in zorijo duhovni poklici, da bo tudi na tak način prišlo do izraza letošnje geslo: »Tvegaj življenje za Gospoda«. Letos nas  na srečanje že celo poletje spominja plakat z geslom srečanja.

Spored srečanja:

  • Ob 8.00 uri molitev križevega pota s Prevala na Sveto Goro.
  • Ob 9.30 uri – srečanje za strežnike in strežnice in otroke v kapeli prikazovanja. Vabljeni so zlasti strežniki in strežnice iz dekanije Ilirska Bistrica. Vsi naj s seboj prinesejo svoje strežniške obleke. Istočasno bo v baziliki molitvena ura.
  • Ob 10.30 uri – sveta maša s somaševanjem letošnjih jubilantov in drugih duhovnikov. Pri sveti maši bodo med pripravnike za diakonat in presbiterat (admissio) sprejeti bodoči petoletniki in po novem pravilu bodoči drugoletniki. Letos to službo  iz naše škofije prejmejo: Tilen Kocjančič (5. l.), Martin Rojc (2. l.), Luka Jesenko (2. l.) Pri sveti maši sodelujejo dekanija Ilirska Bistrica,  katehisti in katehistinje ter jubilanti.
  • Ob 13.00 uri – koncert župnijskega mladinskega zbora iz  Vrhpolja
  •  Ob 13.30 uri – litanije Matere Božje in blagoslov z Najsvetejšim.
Deli objavo: