Home|Obvestila|Molitveni dan za duhovne poklice

Molitveni dan za duhovne poklice

Molitveni dan za nove duhovne poklice v škofiji Koper bo v soboto, 9. septembra v baziliki na Sveti Gori. Posebej želimo ta dan prositi za nove duhovne poklice, za svetost poklicanih, za vse tiste, ki v naši škofiji opravljajo katehetsko službo in za družine v katerih rastejo in zorijo duhovni poklici, da bo tudi na tak način prišlo do izraza letošnje geslo: Prisluhni in pogumno odgovori.

Spored srečanja:

Ob 8. 00 uri molitev križevega pota  s Prevala na Sveto Goro.

Ob 9,30. uri – srečanje za strežnike in strežnice in otroke v kapeli prikazovanja. Vabljeni so zlasti strežniki in strežnice iz dekanije Tolmin. Vsi naj s seboj prinesejo svoje strežniške obleke. Istočasno bo v baziliki molitvena ura.

Ob 10.30 uri – sveta maša s somaševanjem letošnjih jubilantov in drugih duhovnikov. Ob koncu maše bodo  katehistinje in katehisti prejeli diplome. Pri sveti maši sodelujej dekanija Tolmin, katehisti in katehistinje ter jubilanti.

Ob 13.00 – recital ob 300 letnici kronanja milostne podobe.

Ob 13.30 uri – litanije Matere Božje in blagoslov z Najsvetejšim.

Vse duhovnike, katehete, strežnike, mlade, družine in otroke vabimo k sodelovanju da ob pomanjkanju duhovnih poklicev vztrajno prosimo za nove duhovne poklice.

4. septembra 2017|